Mara_Website_Header_LY1_10374.jpg

Hvad er et RSS-feed?

Mange websites har en fil, der indeholder oplysninger om alle de nyeste opdateringer og ændringer, der finder sted på et websted. Denne fil, der kaldes en RSS-feed eller en news feed, angivet med et orange ikon, der findes i forskellige varianter, såsom:


    

 
Ved at trykke på RSS-ikonet, kan du abonnere på RSS-feed (se nedenfor forskellige muligheder for anvendelse). Hvis nyt indhold bliver lagt ud på hjemmesiden opdateres RSS-feed automatisk, hvilket betyder, at læseren altid er up-to-date.

Den største fordel for abonnenter er, at de kan få nyt indhold hurtigt og effektivt og spare tid. Abonnenter kan kontrollere, om deres foretrukne hjemmesider er blevet opdateret med et enkelt klik, uden at skulle indlæse en side.

Der er forskellige måder at abonnere.

 

Mulighed 1
De fleste web-browsere og e-mail-programmer kan vise RSS-feeds. Browsere der kan håndtere RSS feeds, f.eks. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari og Opera, E-mail-program, dermed understøtter RSS-feeds, Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Opera, Lotus Notes (fra version 8,5).

 

I browseren kan du tilføje RSS-feeds til dine bogmærker eller dine favoritter. Klik på RSS-ikonet på hjemmesiden og klik på "subscribe". Nu når du klikker på foretrukne eller bogmærker listes alle de seneste nyheder der.

For at få RSS-feeds til dit e-mail-program, skal du aktivere RSS-feeds. Hvordan du gør, kan du læse i e-mail programmets Hjælp.

 

Mulighed 2
Internetportaler som Google og Yahoo tilbyder dig at lave din egen personlige hjemmeside ved at registrere en konto. Når du registrerer en konto, kan du nemt samle alle dine RSS-feeds på din hjemmeside, så du kan se de seneste nyheder. Kontoen kan oprettes for eksempel gennem iGoogle, Google News Reader og MyYahoo.
 
Mulighed 3
Hvis du gerne vil læse dine RSS-feeds uden at bruge en webbrowser, skal du bruge en standalone RSS-læser. Fordelen ved denne metode er, at du altid kan være up-to-date, selv uden en browser. De fleste telefoner har allerede installeret RSS-læser ellers er der masser af RSS-læsere er tilgængelige for download, og de fleste er gratis.